Vergoeding

Per 2015 wordt jeugdzorg niet meer vergoed via de zorgverzekeraar, maar via de gemeente.

 

Gemeente

Facturering van de door ons verrichte zorg verloopt via de gemeente. Zij zullen een factuur van ons ontvangen. Declaratie verschilt per gemeente, neem voor informatie contact opmet je gemeente. De praktijk heeft met diverse gemeentes contracten afgesloten. Klik hier om te kijken of je gemeente een contract met onze praktijk heeft.

 

Geen aanvullende kosten

Er geldt geen eigen bijdrage en geen eigen risico voor hulp aan kind- en jeugdigen. De vergoedingsregeling schrijft echter wel voor dat je een beschikking/indicatie van de gemeentelijke dienst nodig hebt (gebiedsteam of ander orgaan). Jeugdzorg kost je dus niets. Wel geldt een wegblijftarief bij het niet tijdig afmelden van afspraken (zie hieronder).
Let op: Wordt tijdens een behandeling de leeftijd van 18 jaar bereikt, maar moet de zorg gewoon doorlopen? In dat geval zullen sommige gemeenten de vergoeding direct beëindigen en kan zorg vergoed worden door de zorgverzekeraar (zie: vergoeding volwassenen). Neem contact met ons op voor meer informatie over dit onderwerp.

 

Afspraken annuleren, wegblijftarief

Laat het ons zo spoedig mogelijk weten wanneer je een afspraak wilt annuleren. Dit kan telefonisch (inspreken in antwoordapparaat) of per mail. Afspraken dienen uiterlijk 24 uur van te voren te worden geannuleerd (afmelden kan door te bellen, bij geen gehoor in te spreken op de voicemail of een e-mail te sturen).


Bij te late annulering of bij wegblijven op een afspraak brengen wij €45,- in rekening (minder dan de helft van een regulier sessietarief). Wij begrijpen dat dit in geval van overmacht vervelend is, maar op zo’n korte termijn kunnen wij op het gereserveerde tijdstip geen andere cliënt meer inplannen. Wij vragen hiervoor begrip en gaan er van uit dat je bij het maken van een afspraak akkoord gaat met deze regel.

Je kunt je online bij ons aanmelden.

Stuur ook gelijk de verwijsbrief mee, dan kunnen we gelijk aan de slag.