Intakefase

Samen kijken we naar wat jij nodig hebt.

 

Het eerste gesprek is een kennismakingsgesprek, ook wel de intake genoemd. De intakefase betreft vaak een aantal gesprekken waar de klachten en problemen in kaart worden gebracht en gekeken wordt wat wij voor jou kunnen betekenen.

 

Wat gebeurt er in de intake

De intakefase bestaat uit meerdere gesprekken met jou, waarbij afhankelijk van je leeftijd ook je ouders aanwezig kunnen zijn, en met je ouders afzonderlijk. De psycholoog gaat samen met jou en je ouders na wat de klachten en problemen zijn. Ook wordt vastgesteld of verder diagnostisch onderzoek nodig is. Vaak is dit het geval. Ook is het mogelijk om zowel op school als thuis te observeren.

 

Het behandelplan

De intakefase wordt afgesloten met een adviesgesprek. Hierin legt de psycholoog uit wat de bevindingen zijn en wordt geadviseerd welke behandeling er het best passend zou zijn. Dit wordt vastgelegd in een behandelplan. Samen met jou, en afhankelijk van je leeftijd ook je ouders, wordt afgesproken of en hoe een behandeling binnen onze praktijk er uit kan zien. Wij proberen daarbij zoveel mogelijk rekening te houden met jouw persoonlijke voorkeur.

Je kunt je online bij ons aanmelden.

Stuur ook gelijk de verwijsbrief mee, dan kunnen we gelijk aan de slag.