Over ons

Psychologische hulpverlening sinds 1986.

 

Maatschap Psychologenpraktijk Bleijenberg-Derks is in 1986 opgericht door praktijkhouders Wouter Bleijenberg en Gerry Bleijenberg-Derks. Sindsdien is de praktijk gegroeid op de huidige hoofdlocatie in Dieren en heeft spreekuurlocaties in Zutphen en Eerbeek.

 

In onze praktijk wordt momenteel een combinatie van Generalistische Basis- en Specialistische Jeugd GGZ aangeboden voor kinderen, jeugdigen en eventueel hun ouders/verzorgers. Daarnaast bieden beide praktijkhouders diverse activiteiten aan (niet-vergoede zorg, Mindfulness, EFT, Jungiaanse Sandplaytherapie en voor opleidingstrajecten tot Psychotherapeut en Klinisch Psycholoog tevens Cliëntgerichte Leertherapie en Supervisie)

 

De praktijk is een erkende opleidingspraktijk voor Kind en Jeugd GZ-psychologen. 

 

Volwassenzorg

Sinds 2 september 2019 is de Volwassenzorg overgenomen door Mentaal Beter, waar de praktijk sinds 10 jaar intensief al in de vorm van Franchiseovereenkomst mee samenwerkte. Voor aanmeldingen Volwassenen en verdere informatie: zie www.mentaalbeter.nl.

 

Er is een nauwe samenwerking tussen het Volwassenen- en Jeugdteam. Daardoor kunnen jongeren bij het bereiken van de 18 jarige leeftijd via een zachte overdracht hun behandeling in het Volwassenen team voortzetten. Als Klinisch Psycholoog/Regiebehandelaar blijven Wouter en Gerry naast hun werk in de eigen praktijk voor enkele dagdelen per week werkzaam in het Mentaal Beter Volwassenen team in Dieren.

 

Werkwijze

De praktijk hecht groot belang aan goede psychodiagnostiek en beschikt over een uitgebreide testotheek, waarbij ook neuropsychologisch en complexe onderzoeken kunnen plaatsvinden naar ADHD en Autisme Spectrum Stoornissen.


Onze visie en oriëntatie is zowel Cliëntgericht als Oplossingsgericht met inzet van methoden uit de Positieve Psychologie, ACT, CGT, schematherapie, groepstherapie, EMDR, mindfulness based cognitive therapy, Jungiaans georiënteerde psychotherapie/sandplaytherapie. In de behandelingen staan, naast de gebruikelijke behandeldoelen, de persoonsgerichte visie, verdieping en verbinding met lichaam-geest integratie centraal.

 

Samenwerking in de regio

Wij werken samen met plaatselijke huisartsen in onder andere Dieren, Rheden, Doesburg, Eerbeek, Brummen, Bronckhorst, Voorst en Zutphen. Tevens werken wij samen met vrijgevestigde psychiaters in de regio, die indien nodig geraadpleegd kunnen worden voor medicatie. Een verwijzing naar een psychiater loopt altijd via de eigen huisarts van de cliënt. Voor jeugdzorg hebben we samenwerkingsovereenkomsten gesloten met gemeenten in de regio Centraal Gelderland, OostVeluwe/MiddenIJssel en Achterhoek.

 

Kwaliteitsbeleid

Sinds begin 2020 is onze praktijk HKZ gecertificeerd. Klik hier voor ons Kwaliteitscertificaat

Onze missie, visie en kernwaarden

Wij streven naar het aanbieden van een complete en op elkaar aansluitende of versterkende psychologische hulp, waarbij de veerkrachtige mens centraal staat.


Missie:

In persoonlijke verbinding met jezelf en de ander zoeken naar kracht en vrijheid om je leven vorm te geven.


Visie:

Wij willen vanuit een laagdrempelige en kleinschalige benadering psychologische zorg bieden, waarin de persoon centraal staat, mensen gemakkelijk om hulp vragen, doordat we naast mensen staan en aandacht geven aan ieders eigen kracht.

Samen

Samen bereiken we meer. 

Betrokken

We zijn betrokken en hebben oprechte aandacht voor elkaar.

Persoonlijke groei

We geloven in de groeimogelijkheden van iedereen.

Analyseren

We zien problemen als uitdagingen, om goed te analyseren en oplossingen te bedenken.

Maak kennis met onze mensen

Ons team bestaat uit betrokken, enthousiaste en zorgzame professionals. Bij Psychologenpraktijk Bleijenberg-Derks werken psychologen, GZ-psychologen, psychotherapeuten en klinisch psychologen samen om de beste zorg aan te bieden. 

Je kunt je online bij ons aanmelden.

Stuur ook gelijk de verwijsbrief mee, dan kunnen we gelijk aan de slag.