Over ons

Psychologische hulpverlening sinds 1986.

 

Maatschap Psychologenpraktijk Bleijenberg-Derks is in 1986 opgericht door praktijkhouders Wouter Bleijenberg en Gerry Bleijenberg-Derks. Sindsdien is de praktijk gegroeid op de huidige hoofdlocatie in Dieren.

 

 

Wij bieden diverse activiteiten aan (niet-vergoede zorg, Mindfulness, EFT, Jungiaanse Sandplaytherapie en voor opleidingstrajecten tot Psychotherapeut en Klinisch Psycholoog tevens Cliëntgerichte Leertherapie en Supervisie)

 

 

De praktijk is een erkende opleidingspraktijk voor Kind en Jeugd GZ-psychologen. 

 

 

Kind en Jeugd – Volwassenzorg

Sinds 2 september 2019 is de Volwassenzorg overgenomen door Mentaal Beter en sinds begin 2021 ook de zorg voor kinderen en jongeren. Hiervoor werkten wij al ruim 10 jaar intensief samen in de vorm van Franchiseovereenkomst. 

 

Voor meer informatie, zie: www.mentaalbeter.nl.

 

 

 

Kwaliteitsbeleid

Sinds begin 2020 is onze praktijk HKZ gecertificeerd. Klik hier voor ons Kwaliteitscertificaat

Onze missie, visie en kernwaarden

Wij streven naar het aanbieden van een complete en op elkaar aansluitende of versterkende psychologische hulp, waarbij de veerkrachtige mens centraal staat.


Missie:

In persoonlijke verbinding met jezelf en de ander zoeken naar kracht en vrijheid om je leven vorm te geven.


Visie:

Wij willen vanuit een laagdrempelige en kleinschalige benadering psychologische zorg bieden, waarin de persoon centraal staat, mensen gemakkelijk om hulp vragen, doordat we naast mensen staan en aandacht geven aan ieders eigen kracht.

Samen

Samen bereiken we meer. 

Betrokken

We zijn betrokken en hebben oprechte aandacht voor elkaar.

Persoonlijke groei

We geloven in de groeimogelijkheden van iedereen.

Analyseren

We zien problemen als uitdagingen, om goed te analyseren en oplossingen te bedenken.

Maak kennis met ons

Wouter Bleijenberg

Praktijkhouder, Psychotherapeut en Klinisch Psycholoog

Naast praktijkhouder ben ik Regiebehandelaar / Klinisch Psycholoog voor zowel volwassenen (in het Mentaal Beter team) als kinderen in ons JeugdGGZ team. Mijn oriëntatie is cliëntgericht en Jungiaans-analytisch, inclusief Sandplaytherapie-ISSTen/of droomtherapie bij volwassenen en kinderen. Daarnaast geef ik supervisie en leertherapie bij opleidingstrajecten tot Psychotherapeut en Klinisch Psycholoog (VPeP en NVP geregistreerd). Mijn psychotherapeutisch denken vanuit een holistische visie biedt ruimte voor zingeving, transpersoonlijke ontwikkeling en positieve psychologie.


BIG-nummer: 39042604325

Gerry Bleijenberg - Derks

Praktijkhouder, Psychotherapeut en Klinisch Psycholoog

Naast praktijkhouder ben ik Regiebehandelaar / Klinisch Psycholoog voor volwassenen in het Mentaal Beter team. Ik richt mij op onderliggende persoonlijkheidskenmerken en patronen welke ik benader vanuit een client-centered, Jungiaans-analytisch referentiekader. Ik besteed aandacht aan levensloop en biografie. De actualiteit van het nu heeft zijn wortels in het verleden.
Als gecertificeerd mindfulness trainer geef ik mindfulnesstrainingen en individuele Mindfulness Based Cognitive Therapy. Acceptatie en compassie voor wat zich nu in het leven aandient zijn hierbij sleutelbegrippen. Daarnaast ben ik EFT Psychotherapeut en lid van NVP en VPeP

 

BIG-nummer: 49052233825

Je kunt je online bij ons aanmelden.