Mindfulness

Wat is Mindfulness

Mindfulness als begrip laat zich het beste verwoorden als het aandachtig zijn in het moment, zonder te oordelen. Mindfulness is een acceptatie-gerichte benadering die meer is dan alleen passief toekijken. 

 

Dit klinkt simpel en eenvoudig.  Dat zou het ook moeten zijn, maar niets is minder waar in ons drukke en jachtige bestaan waarin we vaak voortdurend bezig zijn om te voldoen aan eisen en verwachtingen die aan ons gesteld worden door de buitenwereld of door te hoge eisen die we aan onszelf zijn gaan stellen.

 

Tijdens een mindfulnesstraining worden deelnemers zich bewust van hun automatische reactiepatronen en hoe hun stresssysteem reageert in tijden van depressiviteit, angst, overbelasting of hoge innerlijke druk.

 

Tijdens de bijeenkomsten wordt veel uitleg gegeven over het stress-systeem,  negatieve gedachten en de invloed van emoties op de werking van het stress-systeem en het innerlijk welbevinden.

 

Middels het doen van oefeningen worden deelnemers zich bewust dat je op een andere manier met gedachten en gevoelens kunt omgaan en dat dat een positieve uitwerking heeft op het leren reguleren van stress en het stress-systeem en het innerlijk welbevinden.

 

De training is er op gericht om op een andere manier om te gaan met klachten en situaties in het leven die moeilijk en pijnlijk zijn.

 

 

De Mindfulness trainingen worden verzorgd door G.M.M. Bleijenberg-Derks,   Klinisch Psycholoog – Psychotherapeut,  gecertificeerd Mindfulness trainer bij de landelijke verenigingen VMBN en VVM. 

Voor wie is een mindfulnesstraining bestemd en geschikt?

Wetenschappelijke is aangetoond dat Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR) en Mindfulness Based Cognitive Therapy (MBCT) zoals gegeven tijdens de trainingen door praktijk Bleijenberg-Derks effectief zijn bij klachten  zoals:

 

  • terugkerende depressieve stemmingen
  • overmatig piekeren,
  • lichamelijke spanningsklachten,  behorende bij een burnout
  • terugkerende angst(chronische) pijnklachten
  • slaapproblemen

Belangrijk is om te benadrukken dat de deelnemer zelf een belangrijke sleutel tot succes in handen heeft, door trouw het “huiswerk” te doen en dagelijks te oefenen.

 

Vergoeding:

Indien sprake is van een door het Zorginstuut Nederland vergoedde diagnose kan vergoeding uit de Basisvergoeding van toepassing zijn. Indien u belangstelling heeft voor deelname aan de eerstvolgende Mindfulness training kunt u dit kenbaar maken via info@praktijkbd.nl

Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden?

Stuur gerust een mailtje!