Tarieven

Onderstaande tarieven hanteren wij indien u er voor kiest om zelf de zorg te bekostigen.

Voordelen zelfbetalen
Indien u kiest om de zorg zelf te betalen, dan valt u niet onder een vergoedingsregeling, wat enkele voordelen met zich mee kan brengen. Zo is er geen tussenkomst van uw zorgverzekeraar, bepaalt u volledig zelf hoeveel en hoe lang u hulp wilt ontvangen en is er géén verrekening met het Eigen Risico.

Tarieven 2017:

 • Regulier sessietarief: €110,-.
  Dit betreft een sessie van 45 minuten met 15 minuten voorbereiding en uitwerktijd. Relatietherapie en EMDR zijn vaak langere sessies, neem contact op met de praktijk over de mogelijkheden en een prijs op maat.
 • Sessietarief groepstherapie/ groepstraining: €55,-
  Exclusief voor- en eindgesprek, volgens het regulier sessietarief van €110,-.
 • Psychologisch onderzoek: in overleg.
  De prijs hangt af van het soort onderzoek dat wordt ingezet. Neem contact op met de praktijk over de mogelijkheden en een prijs op maat.
 • Coaching/ supervisie/ leertherapie: €110,-.
  Tarieven variëren afhankelijk van de vraag. Neem contact op met de praktijk over de mogelijkheden en een prijs op maat.
 • Wegblijftarief: €45,-.
  Wanneer een afspraak niet tijdig wordt geannuleerd of er sprake is van het niet verschijnen op een gemaakte afspraak, brengen wij een wegblijftarief in rekening.

Indien u met de praktijk overeenkomt de zorg zelf te bekostigen, wordt er geen rekening bij uw zorgverzekering ingediend, zodoende gaat u ook geen zorgovereenkomst aan met Mentaal Beter, maar direct met ons. Facturering geschiedt door onze praktijk.