Kosten en vergoedingen

Vanuit de basisverzekering van uw zorgverzekering wordt psychische hulp (volledig of grotendeels) vergoed.

Om voor vergoeding van de kosten door uw zorgverzekering in aanmerking te komen, heeft u een verwijzing van uw huisarts nodig. Uw verzekeraar vergoedt in veel gevallen alle kosten, met uitzondering van het wettelijk verplichte eigen risico. Via Mentaal Beter hebben wij een contract met alle Nederlandse zorgverzekeraars. Indien u twijfelt en navraag wilt doen bij uw verzekeraar, geef deze dan de volgende gegevens: Mentaal Beter, standplaats Amersfoort, AGB-code 73732403.

Eigen Risico
Gemaakte kosten worden door uw zorgverzekeraar verrekend met het wettelijk verplichte eigen risico. Dit is in 2017 minimaal €385. Houdt er rekening mee dat het eigen risico al grotendeels of zelfs volledig opgebruikt kan zijn na één of enkele sessies. Vragen over uw eigen risico? Controleer uw verzekeringspolis of neem contact op met uw zorgverzekeraar.

Afspraken annuleren, wegblijftarief
Laat het ons zo spoedig mogelijk weten wanneer je een afspraak wilt annuleren. Dit kan telefonisch (inspreken in antwoordapparaat) of per mail. Afspraken dienen uiterlijk 24 uur van te voren te worden geannuleerd (afmelden kan door te bellen, bij geen gehoor in te spreken op de voicemail of een e-mail te sturen).
Bij te late annulering of bij wegblijven op een afspraak brengen wij €45,- in rekening (minder dan de helft van een regulier sessietarief). Wij begrijpen dat dit in geval van overmacht vervelend is, maar op zo’n korte termijn kunnen wij op het gereserveerde tijdstip geen andere cliënt meer inplannen. Wij vragen hiervoor begrip en gaan er van uit dat je bij het maken van een afspraak akkoord gaat met deze regel.

Zelfbetalen
Wilt u niet dat de zorg wordt gedeclareerd bij uw zorgverzekeraar? Dan kunt u er voor kiezen om uw behandeling zelf te betalen. Dit kan enkele voordelen met zich mee brengen.
Klik hier voor onze tarieven en meer informatie over zelfbetalen.