Online therapie

Onze praktijk biedt sinds 1 juli 2010 in samenwerking met Mentaal Beter een nieuwe vorm van behandeling aan voor milde en matige vormen van depressie en voor angstklachten. De kern van de behandeling is het volgen van een internetprogramma, voorafgegaan door een intake gesprek en na afloop een evaluatiegesprek. Bij internetbehandeling worden filmfragmenten afgewisseld met opdrachten, educatie en animaties. De basis is cognitieve-gedragstherapie. U krijgt vanuit onze praktijk een persoonlijke therapeut toegewezen die op de achtergrond aanwezig zal zijn om u te begeleiden en coachen tijdens het programma.

Kleur je leven: Online behandeling van depressieve klachten
Somber, futloos, prikkelbaar of angstiger dan gewoonlijk? Loopt u al een tijd rond met deze gevoelens? Dan is de kans groot dat u last heeft van een beginnende depressie. Als beginnende depressieve klachten uitmonden in een echte depressie, dan heeft dat ingrijpende gevolgen voor die persoon en zijn omgeving. Gelukkig is er steeds meer bekend over het voorkomen en behandelen van depressie. Hiervoor kunt u via internet een programma volgen, genaamd ‘Kleur je Leven’. 

FearFighter: Online behandeling van angstklachten
Iedereen is wel eens bang. Dat is een gezonde reactie op gevaar. Het zet je op scherp, zodat je kunt vluchten of snel kunt reageren. Zolang je bang bent voor situaties die echt gevaarlijk zijn is daar niets mis mee. Bij angsten en fobieën ligt dat anders. Mensen kunnen ernstig belemmerd worden in hun dagelijkse functioneren. Het internet programma ‘FearFighter’ helpt om angst en paniek weer onder controle te krijgen.